header
home huis 1 huis 2 foto's omgeving prijzen contact voorwaarden beschikbaarheid
 

Het dorp

Er staan ongeveer 50 huizen in het dorp dat aan een doodlopende weg ligt. Een groot aantal van deze huizen zijn van origine in Schwabische stijl gebouwd. Met de oudere mensen in het dorp kun je dus makkelijker praten omdat deze Schwaben Duits spreken. En juist de jongere dorpelingen spreken steeds vaker een aardig woordje Engels. Op verschillende adressen is het mogelijk verse ( biologische) eieren te kopen, beneden in het dorp is biologisch lamsvlees en wildzwijn te koop, en van de zomer hebben we iemand gevonden die honing verkoopt. Dagelijks komen er SRV- achtige busjes door het dorp en in de zomer bijna iedere dag een ijsboer met heerlijk schepijs.

De omgeving

18 km Noordwaards ligt Kaposvar een rustieke stad. Het oude centrum van de stad is helemaal gerestaureerd. Hier zijn alle voorzieningen, winkels, markt, terrasjes, tennisbanen, zwembad. Boven Kaposvar is een recreatiemeer, prachtig gelegen tussen hoge bomen en grasveld. 18 km zuidwaards ligt Szigetvár, een klein slaperig provincie stadje met heel veel charme, een paar erg leuke winkels, een burcht die zeer de moeite waard is en een heerlijk thermaal bad, deze in Szigetvar is een eenvoudige, dorpse uitvoering. In Tamasi en Igal (beiden een uurtje rijden) zijn luxere baden Elke zondag is er in Pécs ( 45 min) VASAR, dat is een grote fleemarket met huisdieren, antiek en andere tweedehands en nieuwe zaken,. Je kunt er ook goed langos eten, aan allerlei stalletjes. Pécs is compleet als stad toegevoegd aan de werelderfgoed lijst van de Unesco, zeer de moeite waard om uitgebreid te bezoeken, wel tien interessante musea en mooie flaneer boulevard in het centrum.

Activiteiten

Wandelen- in Hongarije is heel goed mogelijk. Er zijn in de omgeving verschillende wandelroutes uitgezet. Vanuit ons drop kun je heel veel kanten op een wandeltocht maken. Mountainbiken- met een goeie kaart mee (is aanwezig in het huis) kun je hier je hart ophalen Golfen- kan op 30 min rijden. Paardrijden kan op 5 min in het volgende dorp. Vissen kan op 5 min in volgend dorp Jagen kan worden georganiseerd met de Duits en Engelssprekende dorpsjager (echtgenoot van onze huismeester Tünde).

Voor meer informatie zie de mappen en de gidsen in onze huizen voor leuke dingen in de omgeving!

footer